Lisää reseptisi

Sika säkissä!

Reseptiltä “Appelsiini-maissikuorrutus joulukinkulle” puuttuu kuva. Kokeile reseptiä, ota valmiista annoksesta kuva ja lisää sivustolle!

kokeile reseptiä

RSS-syötteet

rss syötteet  Yhdistetty syöte
rss syötteet  Uusimmat reseptit
rss syötteet  Ammattilaisten vinkit

Kaikki materiaali on vapaasti käytettävissä ruoanlaiton ystävien kesken. Possupedia® on Satafoodin rekisteröimä tavaramerkki.

Possupedian aineisto on tuotettu maa- ja metsätalousministeriön tuella

12.10.2010 10:32

Pata porisemaan!

Hitaasti liedellä tai uunissa hautunut pata lämmittää syyspäivänä. Pataruuat eivät ole kiireisen herkkua, sillä hauduttaminen vie vähintään tunnin. Kannattaakin valmistaa pataa kerralla suurempi satsi ja pakastaa ylijäämä myöhempää käyttöä varten.

Patojen valmistaminen tulee usein edulliseksi, sillä niihin voidaan käyttää luullisia porsaan lapapaloja tai runsaasti sidekudosta sisältäviä naudan tai lampaan osia. Lihan lisäksi pataan voi heittää mukaan juureksia.

Yksi suomalaisille tutuimpia pataruokia on karjalanpaisti. Paistin raaka-aineina on käytetty sianlapaa, naudanrintaa, lampaanlapaa, kaikkia yhtä paljon. Joskus pataan laitetaan myös munuaisia ja sian sydäntä. Karjalassa jokaisella pitäjällä oli paistille oma nimensä. Nimityksiä ovat olleet uunipaisti, ruukkupaisti ja lihapotti.

Keittoastioiksi sopivia patoja valmistetaan eri materiaaleista. Valurauta- ja emalipadat sopivat kaikille liesille, myös induktioliedelle, sekä uuniin. Lasipata ja lasittamaton savipata ovat oivia uunikäyttöön.

Reseptivinkki: Afrikkalainen possupata