Lisää reseptisi

Sika säkissä!

Reseptiltä “Grillikylkeä valkosipuli-yrttidipillä” puuttuu kuva. Kokeile reseptiä, ota valmiista annoksesta kuva ja lisää sivustolle!

kokeile reseptiä

RSS-syötteet

rss syötteet  Yhdistetty syöte
rss syötteet  Uusimmat reseptit
rss syötteet  Ammattilaisten vinkit

Kaikki materiaali on vapaasti käytettävissä ruoanlaiton ystävien kesken. Possupedia® on Satafoodin rekisteröimä tavaramerkki.

Possupedian aineisto on tuotettu maa- ja metsätalousministeriön tuella

06.10.2010 10:10

Lukijoiden kesäiset grillivinkit

Kun grillaat kanaa tai erityisesti kalaa, kannattaa asettaa grillattava pala folion päälle grilliin. Näin vältyt grillin puhdistamiselta, kaikki rasva ja muu jää folioon. Kala ei jätä myöskään hajuaan grilliin.

jos itse alkaa lihaa maustamaan niin tässä hyvä marinaadi resepti: 1 kilo possua tai nautaa pihveiksi leikattuna otetaan juomalasi noin 2 dl kaadetaan etikkaa 1½-2 senttiä pohjalle (etikka voidaan korvata myös happamalla punaviinillä, mutta silloin kannattaa laittaa 4 senttiä ja tarvitaan isompi juomalasi) ja öljyä 3 senttiä. Ihan sama mitä öljyä, mutta rypsiöljy on oma suosikki. lisäks: suolaa noin 2 tl pippurisekoitusta 1 tl aromisuolaa 1 tl grillimaustetta 1 tl sinappia tai ketsuppia 1 rkl yleensä itse marinoidut lihan ovat harmaita ja värittömiä joten voit lisätä halutessasi jonkin verran paprikajauhoa, mutta muista että se voi palaa herkästi. edelliset lisätään myös siihen juomalasiin ja sekoitetaan erittäin hyvin. tämän jalkeen otetaan tiivis kannellinen kippa mihin lihat ladotaan välillä marinaadia jokaisen lihakerroksen väliin kaataen. annetaan maustua vähintään 2 vuorokautta(!!) pari kertaa päivässä kippaa rajusti ravistaen. lihaa kypsennetään kuumassa grillissa noin 7-8 minuuttia välillä käännellen ja pihvien paksuudesta riippuen jos pihvit kuivuvat niin kypsensit niitä liikaa. etikan määrä kannattaa mitata tarkasti!.

Peruskasviksia folioon ja uudet perunat pekonisiivuun, e kestä kauaa, ja on täyttävää.

Fariinisokeri antaaa oivan maun ja ulkonäon grilliruualle. Sekoita mukaan mausteita ja hiero seos lihan päälle. Sokeri sulaa hiljalleen maustaen possun ja pinta saa kauniin värin ja kiillon. Suosittelen kokeilemaan!

Otan ensin paistopinnan grillissä,ja kypsytän ruuan loppuun asti foliossa.

Marinadit on hyvä vaikka pestä pois lihoista, ettei se pala lihan pinnalle ja valu grilliin. Lihat voi huuhtaista ihan juoksevan veden alla.

Kääri paketillinen makkaroita paksuun folioon ja kasaa nuotio foliokäärön päälle, kun nuotio on hiipunut on maukas rosvopaisti valmis. (halutessasi sekaan voit heittää kourallisen mausteita)

kaiken grillattavan pitää olla "huoneenlämpöistä". Kyllähän siinä mehukkuus lähtee karkuun, jos liha nakataan suoraan jääkaapin viileydestä tulisille hiilille. Tämän kun muistaa niin pärjää jo pitkälle. Niin, ja possua ei sitten käännellä edestakaisin, kertakääntäminen pitää riittää.

Purkista saa valmista croissant-taikinaa. siivun sisälle kääräisen sulatejuusto- tai suklaapalan. grillaan sarvet pinnasta rapeiksi, jolloin sisus jää kuitenkin sulaksi ja hieman raa´aksi. NAm!

Minä grillaan mielelläni eri vihanneksista tehtyjä vartaita. Jokaväristä paprikaa isoina paloina,isoja  herkkusieniä jodien sisään upotan maukasta juustoa, ja kokonaisen valkosipulin kynnen antamaan hyvää makua. Pieniä koknaisia tomaatteja, kesäkurpitsaa, esipaistettuja, hyvin maustettuja isoja perunalohkoja, isoja etikkakurkun lohkoja (ei siivuja) Näitä kaikkia pujotetaan tikkuun tai metallivartaaseen vuorotellen, tehden niistä värikkään ja houkuttelevan. Annetaan olla grillissä niin kauan että vihannekset lämpiävät ja muista laittaa herkkusieni pystyyn ettei juusto valu. Voitele kaikki hyvällä marinalla ennen grilliin laittoa tai grillissä. Tee marina itse. Öljyä, basilikaa, valkosipulia, aromisuolaa, soijaa jne. maun mukaan. Tarjoile vartaat vihersalaatin kera. Juomaski lasi valkoviiniä näin kesäisin             

Ota pihvit pari tuntia ennen grillausta huoneen lämpöön, niin ne paistuvat tasaisemmin.

Anna sytytysnesteen palaa kunnolla loppuun, ettei se mausta grillattavia ruokia.

Grillikylki kannattaa keittää ennen grillausta.

Makkara paistuu parhaiten tikun päässä.

Kannattaa grillata nautaa mahdollisimman kovalla lämmöllä.

Kokemuksen syvällä rintaäänellä: PYSY grillin vieressä ja vahdi ettei pala! Tulee varmasti mehevää ;)

Lihan/makkaran sijasta voi välillä grillata myös vihanneksia. Esim. grillattu maissi on taivaallisen hyvää!

Paras vinkki on ettei laita lihoja tai mitään muutakaan grilliin liian aikaisin. Pitää antaa hiilloksen kunnolla tekeentyä.

Grillaan lihat muurinpohjapannulla. Lihoja valelen grillausöljyllä paistamisen aikana. Valmiiden lihojen päälle laitan nokareen aurajuustoa tai mustapekka juustoa, avot!

Grillikasvikset: Lohkottuja bataatin paloja sipulilohkoja (esim. punasipuli, salottisipuli) valkosipulin kynsiä halloumijuustoa kuutioina Öljyä ja voita ripaus sokeria ja suolaa Pyörittele kasvikset huolella öljyssä, ripottele sekaan sokeria, suolaa ja voinokareet, laita hautumaan noin puoleksi tunniksi miedolle lämmölle joko uuniin tai grilliin, sekoita välillä.

Foliopaperiin pistä peruna kuorineen ( pistä haarukalla jokunen reikä) ja ripottele grillimaustetta ja 1-4 maun mukaan valkosipulinkynsiä tee nyytit jokaiselle osallistujalle, Grillaa nuo molemminpuolin kypsyy kyllä samoihin aikoihin kuin pihvitkin..  

Ei muutakun possun ulkofilee viiillellään auki levyksi maillia pannukakku. päälle mustapekka juustoa sinappia, yrttejä maun mukaan possu rullalle ja folioon tai sittten parilla tikulla tai narulla kiinni ja eikun rilliin muhimaan.

Osta isoja herkkusieniä ja ota niistä jalat pois. Täytä cremé bonjourilla  ja kääri pekoniin. Maukasta!

puhdas grilli on kaiken hyvän perusta

Pihvistä tulee todella hyvää kun sen antaa olla kauan pienessä hiilloksessa, tällöin pihvi ei pala, mutta kypsyy hitaasti mureaksi :)

Maissi Maistuu Makealta - sopii kaiken kanssa grillattuna!

Foliossa valmistuu kätevästi mm. grillatut vihannekset (tomaatteihin voi laittaa täytettä mm. aurajuustomurua). Tai uuniperunat täytteellä valmistuvat myös samalla foliovinkillä. Parasta on ehkä täytetyt banaanit suklaasisuksella, folion sisään nämäkin ja miedolla hiilloksella on nanna pian valmista.

Grillissä valmistuu herkut lihat, kunhan muistaa valella etukäteen omatekoisilla marinadeilla. Jos omaa ei jaksa valmistaa, esim. Poppamiehen nettikaupasta löytyy vallan uskomattomia seoksia, suosittelen eritoten savuvadelma glaseerauskastiketta. Tulista ja makee, aivan uskomaton makuelämys!

Meillä käytetään hiiligrillissä foliota lihan alla ettei syty tuleen lihat

Kertakäyttöistä grillausalustaa kannattaa käyttää, jotta marinadi ei valu grilliin ja putsaaminen käy helpommin.

Kasvisnyytit. Laittaa kasviksia folion sisään ja antaa niiden kypsyä siellä hiljalleen. Tulee ihanan meheviä ja pehmeitä. Maustaa voi oman maun mukaan.

Kärsivällisyyttä.

GRILLIHAMPURILAISET 4 sämpylää oliiviöljyä naudan sisä- tai ulkofileetä pala halloumijuustoa 1 pieni paprika 1 pihvitomaatti kesäkurpitsaa suolaa ja pippuria salaattia tarjoiluun

Kesäkurpitsan paloja, paprikan lohkoja, kukkakaalia, tomaattia ja erilaisia makkaroita vartaaseen pujoteltuna tulee oiva makunautinto

Makkaraa ja kuuma grilli.Käristetään mutta ei karrelle polteta.Sinappia kyytipojaksi ja hyvää seuraa

JOS GRILLAAT LIHAA KÄÄNTELE TARPEEN MUKAAN JA ENNEN GRILLUSTA TEE ITSE MARINADI SAAT MIELEISEN LISÄÄ MARINADIA GRILLAUKSEN YHTEYDESSÄ TÄLLÖIN LIHASTA TULEE MUREAN MAUKASTA TESTATTU ON,JOS PUOLESTAAN HALUAT GRILLATA KANAA TMS TOIMII SAMAL RESEPTILLÄ HALUTESSAAN VOI KÄYTTÄÄ FOLIOTA KANAN GRILLAAMISEEN

  Kasviksia ja sieniä Kesäkurpitsaa paloina keltasipulia(uutta) suikaleina kanttarelleja tai muita sieniä joita ei tarvitse ryöpätä(tuoreena) herbamare maustetta nämä kun grillissä hiljalleen kypsyttää,niin on hyvää. tämä kasvisruoka on sinällänsä jo hyvää,mutta on myös lisukkeeksi sopivaa.       

Kyllä se niksi on tuo isäntä joka grillaa ruuan kuin ruuan aivan taivaallisen meheväksi

kesäksi tulee paljon uusia grillaustuotteita eri lihajalostamoilta, joita kannattaa kokeilla.

Otan aina lihat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen grillaamista.

Makua saa grillipihveihin hyvin helposti grilli-maustevoilla.

Sivelen lihaa rypsiöljyllä aina kääntämisen yhteydessä

pitkä marinointiaika

Grilliin kannattaa laitta vasta sitten lihat ym. kun on kunnon hiillos ja valella aina välillä marinadia

älä ole ahne ja laita liekkeihin ruokaa. Voitele/öljyä grillin alusta johon laitat lihat.

grillattu makkara ja sinappinen salaatti

Grilli laitetaan ajoissa valmiiksi ja sen annetaan kärytä pitkään ja hartaasti ennen kuin varsinainen grillailu alkaa.

Maltti on valttia tässäkin, lihat tarpeeksi aikaisin pois jääkaapista, odota rauhassa kunnon hiillosta, tai että grilli kuumenee ja grillaa tunteella

grilli kuumaksi,parilalle grillipihvit ja ananasrenkaita.maissit vielä viereen, samoin vihannesnyytit grillaja katsoo,että liha saa kauniin pinnan,sen jälkeen grilliä pienemmälle (siis sähkögrillii)ja grillattavat mehukkaan kypsiksi

Yksinkertainen sipulipekoninyssäkkä. Folioon laitetaan pilkottua sipulia ja mausteita maun mukaan. Lisätään sekaan paloiteltua pekonia/savupekonia ja vähän hunajaa.  

Possun ulkofileestä lekataan pihvejä, maustetaan suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Lihan pinnalle laitetaan muutamia lehtiä tuoretta salviaa ja kietaistaan kiinni parilla pekonisiivulla. Grillataan sopivalla lämmöllä, ettei kärähdä. Lisäkkeeksi grillataan esikiehautettuja sipuleita ja porkkanoita, sipaistaan pintaan omaa suosikkigrillikastiketta.

Peuranmakkaraa ja sinappia. Ei muuta sitten tarvitakkaan.

Herkkusienet kannattaa marinoida mieleisellään marinadilla ennen grillausta. Näin niihin saa enemmän makua. Sitten vain tuorejuustoa täytteeksi ja pekoni ympärille ja grilliin. Hyvää tulee!

Mä grillaan vaan ja ainoastaan omatekemällä grillillä, kaikki maistuu aina hyvältä :D Grillissä pitää käyttää koivupuuta ni saa parhaan hiilloksen ^^

Muista kesämieli.

Valmistaessasi suuria lihapaloja käytä aina epäsuoraa grillausta. Grillaa lihaa ensin kovan lämmön päällä ja siirrä  se sen jälkeen sivulle lämpölähteestä kannen alle. Näin lihasta tulee mureaa ja mehevää.  Suuret lihapalat vaativat kypsymiseen aikaa ja epäsuora grillaus mahdollistaa sen.

Halloumjuusto grillattuna, broileria ja salaattia!

Sienet ovat todella hyviä grillattuna, metsäsienetkin, ja kaikki kasvikset. Sipulilla ja juustolla täytetyt ovat sienet ja kasvikset ovat parasta grilliruokaa mitä voi olla. Ja jos haluaa päästä helpolla, niin soijanakit ja sinappia.

Muistakaa ehdottomasti tämä: Kaikki liha huoneenlämpöisenä grillii, myös ne pirun makkarat. Kokeilkaa eri yhdistelmiä esim. Lohipalat käärittynä pekoniin. Ei tarvi edes suolaa lisätä. Grillissä hiilos ei liekki. Mangochutney aivan loistavaa ja raikasta. Itse tehtiin rouvan kera raparperichutneytä ja on aivan loistavaa lihan ja kalan kanssa Kasvisnyytit tulee grillissä ihan itsestään ja lisätkää niihin eri sulatejuustoja.  Juomaksi sangriaa ja olutta  

Mikroaaltouuni on kiireisen grillaajan paras ystävä! Esikypsennys varmistaa nopean ja mehukkaan grillaustuloksen. Mikrossa voi esikypsentää lähes kaikki hitaasti kypsyvät vihannekset. Esimerkiksi bataatit puolen sentin siivuiksi, pintaan kevyt öljy ja suola, minuutti-pari mikrossa, melkein pehmeäksi ja vain hieman hampaissa rapsuva (al dente), loppusilaus grillissä samassa lämmössä pihvien kanssa. Kärsivällisyys on kuitenkin se mikä todella palkitsee grillaajan. Suuri ja pitkän mallinen grilli on kaikkein paras. Siinä hiillos on helppo jakaa eri puolille grilliä. Näin jokaisen raaka-aineen saa kypsymään sopivaan lämpötilaan ja nälkäisille on aina makkaraa tarjolla. Lämpötilan oppii mittaamaan kädellä, kuinka kauan sitä pystyy pitämään ritilän lähellä. Ei ollenkaan on liian kuuma, noin sekunti sopii pihveille, pari-kolme sekuntia vihanneksille jne. Tasaisen hiilloksen saa kääntämällä hiilloksen muutaman kerran lämmitysvaiheessa. Puilla lämmitettäessä kannattaa puut polttaa nopeasti yhdessä isossa pinossa ja levittää hiilet ympäri grilliä. Tämän jälkeen grilli pysyy käyttökunnossa koko illan, kun polttaa koko ajan pari-kolme pientä puuta toisessa päässä grilliä ja levittää syntyvää hiillosta ympäri grilliä.

yksi ehdoton grilliherkkuni on savustuspussissa hitaasti kysennetty rasvainen kylkipala. niitä saa sekä valmiiksi maustettuina,että maustamattomina.  joukkoon,eli pussin pohjalle voi paloitella sipulia,porkkanoita,perunoita tai vaikkapa kokonaisia valkosipuleita, sekä loraus grillimarinadia mikäli kyseessä on maustamaton potsi.. mitä kauemmin antaa muhia,sen herkullisempaa. kannattaa kokeilla,parhaimmillaan suussa sulavaa.. ja ennen kaikkea helppoa lomaruokaa!

Minä poltan puuhiiliä ja annan niiden hehkussa kypsyä. En käytä sytytysöljyä vaan tuohisilppua.

Possun kykisiivuja soija öljy marinadissa antaa marinoitua noin 30 min ja sitten grillata rapeaksi

Ostan HK:n sinistä lenkkiä. Kuorin sen ja teen siihen noin puolen senttimetrin paksuisia viiltoja. Laitan viiltokohtiin paksut palaset edam-juustoa. Käärin lenkin pätkien päälle pekonia kunnolla. Laitan lenkin pätkät alumiiniseen foliopussiin ja pussin hautumaan suoraan grilliritilän päälle, lähelle grillihiiliä. Annan lenkkien hautua grillissä sen aikaa, kun käyn saunassa ja uimassa. Saunan jälkeen otan foliopussin pois grillistä, avaan sen ja nautin lenkkiä kylmän seven up -juoman, sinapin, ketsupin, kurkkusalaatin ja punasipulin kanssa. Tämän parempaa grilliruokaa ei olekaan.

Grillivarras, johon laitetaan peränjälkeen; Possua, jumbo herkkusieniä, kanaa, kesäkurpitsaa, sipulia. Marinadi barbequekastikkeesta, joka maustetaan reilulla määrällä cayannepippuria ja chiliä, ripauksella mustapippuria, ripauksella valkosipuliajauhetta. Todella hyvää! Varras tarjotaan uusien perunoiden ja salaatin kanssa. Salaattiin tulee rapeaa amerikansalaattia, kurkkua, tomaattia, maissia, paprikaa, fetajuustoa, kastike ranch.

Kanapihvit, haluamallaan tavalla grillattu, hieman tulinen kastike ja kylmää olutta!!! Toimiiii!!!

Muista kysyä vinkkejä grillaukseen myös hallin lihakauppiailta! Ensikertailenkin saa henkilökohtaista opastusta ja neuvoa grillaukseen ja kokeneempi uusia ideoita ja vaihtoehtoja!

Perunanyytit Voilla voidellun folion päälle/ 1 annos 1 kpl pilkottu peruna 2 tl rakuunaa 1 rkl Creme bonjour sipulisekoitus 1 rkl chili-paprika tuorejuustoa 1/2 sipuli 1/2 paprika kourallinen kinkkurouhetta juustoraastetta suolaa ja pippuria oman maun mukaan Nyytit suljetaan ja grillataan niin että perunat ovat kypsiä:)    

Grillaajan paras ystävä on alumiinifoliorulla. Folioon voi kääriä mitä vain kypsennettävää, ja ei kun grilliin. Näin ruuasta saa vähemmän rasvaista ja epäterveellistä.

Ne ovat vaatimattomia mutta hyviä täytettyjä sieniä. Niin yksinkertaista - ota herkkusienestä keskusta pois - hienonna se ja lisää siihen aurajuustoa. Käytä hetken grillissä, se on aina yhtä hyvää.

Herkulliset liharuokien lisukkeeksi sopivat hyvin grillatut kasvikset: Harjaa juurekset puhtaiksi. Nuoria kasviksia ei tarvitse edes kuoria. Halkaise kesäkurpitsa japoista lusikalla keskeltä siemenet. Paloittele kesäkurpitsa ja kukkakaali. Grillaaminen käy kätevästi reiällisessä grillivokissa tai vuolukivilevyllä. Grillaakunnes kasvikset saavat väriä pintaansa ja pehmenevät hieman. Kaada kasvikset mausteliemeen ja tarjoa lämpiminä.

Marnointi kannattaa tehdä muovipussissa. Marinadia tarvitaan vähemmän.

Grillaa tyylillesi uskollisesti, mutta lisää joukkoon rauhallisuus ja kärsivällisyys. Grillaa vaihtelevasti lihaa, kalaa, kanaa ja kasviksia, pysyt hyvässä grillausvireessä. Grilli on ystäväsi!

Valkosipulimaissi. Maissintähkään saat roimasti lisää makua, kun lisäät grillauskastikkeeseen puristettua valkosipulia. Kypsän maissin päälle vielä sipaisu voita niin kyllä kelpaa.

Nuotiolla grillaamisessa on vaikea saada oikea lämpötila pysyväksi, joten lihoja grillatessa on alettava ennen nuotion hiipumista hiillokseksi. Laitetaan siis lihat reunoille. Sitten nuotion hiipuessa siirretään keskemmälle ja keskemmälle. Vaatii harjoittelua, mutta sen oppii nopeasti. Lihojen kestää myös paistua kauemmin kuin kotona pannulla, joten paistoa ei voi katsoa kellon mukaan vaan lihoista.

Ota keväällä omenapuita leikatessa poisleikatut oksat talteen ja pätki niistä paksuuden mukaan sopivia paloja tai tee niistä lastuja. Käytä hiiligrillissä brikettejä ja sijoita ainoastaan toiseen reunaan grillissä. Vastakkaiselle puolelle brikettien tasolle voi laittaa vesiastian joka ylläpitää riittävää kosteutta. Pyöräytä liha nopeasti brikettejen yläpuolella sulkeaksesi pinnan ja siirrä sitten ne vastakkaiselle puolelle veden yläpuolelle jolloin kypsyvät hitaasti epäsuoralla lämmöllä. Tiputtele omenapuun lastuja/paloja brikettien päälle. Pari palaa riittää ja niitä voi lisäillä sitämukaa kun ne palavat loppuun. Pidä grillin päällä kantta niin että se on hieman raollaan sillä tavalla että savu poistuu lihojen kautta. Kannattaa aloittaa pienellä määrällä lastuja/paloja koska lihasta tulee nopeasti todella savunmakuista eivätkä kaikki tykkää joten kokeilemalla oikea määrä löytyy. Omenapuun savu sopii hyvin possulle. Pienenä lisävinkkinä vielä että marinaadiin kannattaa laittaa omenamehua ja ehdottomasti balsamiviinietikkaa!

Pannaan oikea kunnon Mestari-Grilli päälle ja siihen HK:n Grillitassuja tirisemään! Palanpainikkeeksi uusia Suomalaisia perunoita , Abba silliä ja Kanttarellikastiketta.  Juomaksi Suomalaista rasvatonta maitoa!? Ei ole parempaa????

Kärsivällisyys; Antaa grillin lämmetä rauhassa, Antaa lihan paistua rauhassa, lihoja ei käännellä eikä väännellä turhaan. Hiljaa hyvää tulee tässäkin tapauksessa.

Tässä lisää takuun varmaa grilliherkkua! Thaimaalainen grillattu possunfileesalaatti Valmistusaika: Alle 60 min (4–6:lle) Raaka-aineet: 1 (n. 500 g) porsaan sisäfilee rouhittua pippuria 6 rkl tummaa soijaa puolikas kurkku paloiteltuna 3 tomaattia paloiteltuna2 lehtisellerin vartta paloiteltunaKastike:6 rkl Spice Up! Thai Kalakastiketta6 rkl limetinmehua2 rkl palmusokeria tai tummaa sokeria 1-2 tuoretta chiliä ohueksi viipaloituna salaattia     Valmistusohjeet:   Puhdista filee ja marinoi sitä kauttaaltaan soijakastikkeessa välillä käännellen noin 30 minuuttia. Grillaa tai paista liha kypsäksi. Anna sen levätä hetki ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Laita kulhoon lihaviipaleet, kurkku, tomaatti ja selleri, kaada kastike päälle ja sekoita.  Revi vadille tai salaattikulhoon salaatin lehtiä ja kumoa päälle liha-vihannesseos. Tarjoa heti. Vinkki:   Salaatinkastike on rasvaton, kokeile sitä rohkeasti myös muihin salaatteihin.

Tässä takuun varma ja murea grilli vinkki kaikille grilliribsien ystäville!! Grilliribsit n. 3 l colajuomaa (esim. Coca-Cola) 2 sipulia 1-2 sitruunaa 3-4 valkosipulin kynttä pala inkivääriä 1 dl soijaa 0,5 dl worcestershire-kastiketta 2 kg porsaankylkeä Voiteluun n. 2 dl barbecue kastiketta (esim. Spice Up!) Valmistusohjeet Kaada kokis isoon kattilaan ja mausta se lohkotulla sipulilla, hyvin pestyllä ja kuorineen viipaloidulla sitruunalla, viipaloidulla valkosipulilla ja inkiväärillä. Lisää kattilaan vielä soijaa ja worcestershireä ja kiehauta liemi. Nosta raa’at, pariin kolmeen osaan paloitellut lihat kattilaan ja keitä hiljaa poreillen noin 1,5 tuntia. Anna lihojen jäähtyä liemessään, valuta ja kuivaa ne. Voitele lihat valmiilla barbecue kastikkeella. Grillaa kyljet rapeiksi ja leikkaa lihat luiden välistä viipaleiksi.

Lohta vuohenjuuston kera neljälle 600 g ruodoton lohifilee 200g vuohenjuustoa valkopippuria sitruunanmehua (suolaa) Aseta lohifilee kaksinkertaisen folion päälle Leikkaan fileeseen viiltoja nahkaan asti n. 2-3 sentin välein Laita vuohenjuustoviipaleita viiltoihin Jauha valkopippuria ja vähän suolaa fileelle. Ummista paketti niin että saumakohta tulee ylöspäin. Jätä maustumaan hetkeksi Kasvisvartaat Neljä varrastikkua liotettuna Kevätsipulia n. 3-4 sentin palasina Pikkutomaatteja Keitettyjä uusia perunoita (paprikanpaloja) Pujottele kasvikset ja peruna vuorotellen tikkuihin. Laita Grillin hehkulle lohipaketti, ja vartaat. Grillaa n. 20 min. Nauti esim roseviinin ja kaalisalaatin kera.  

Eipä muuta, kun että maltti on valttia. Tuoreet raaka-aineet takaavat onnistuneen lopputuloksen.