Lisää reseptisi

Sika säkissä!

Reseptiltä “Possu-patonkipalat ja valkosipulikreemi” puuttuu kuva. Kokeile reseptiä, ota valmiista annoksesta kuva ja lisää sivustolle!

kokeile reseptiä

RSS-syötteet

rss syötteet  Yhdistetty syöte
rss syötteet  Uusimmat reseptit
rss syötteet  Ammattilaisten vinkit

Kaikki materiaali on vapaasti käytettävissä ruoanlaiton ystävien kesken. Possupedia® on Satafoodin rekisteröimä tavaramerkki.

Possupedian aineisto on tuotettu maa- ja metsätalousministeriön tuella

19.08.2010 09:55

Sikojen hyvinvointiin tartutaan aiempaa laajemmin

Terveet ja hyvinvoivat siat ovat perusedellytys lihaketjun toiminnalle. Siksi Suomen Lihateollisuusyhdistyksen jäsenyritykset ottavat yhdessä sopimustuottajiensa kanssa käyttöön niin sanotut sikojen hyvinvointimittarit vuoden 2011 alussa.

Näillä toimilla halutaan vahvistaa kuluttajien luottamusta suomalaisen sianlihatuotannon vastuulliseen toimintaan ja varmistaa, että poikkeustilanteisiin pystytään reagoimaan nopeasti.

Käyttöön otetaan kolme uutta mittaria: lääkkeiden käyttö, eläinten kuolleisuus ja eläinlääkärin tekemän lihantarkastuksen tiedot.

Kun eläinlääkärit ovat tähän asti keskittyneet tiloille tekemillään terveydenhuoltokäynneillä pääosin eläinten terveyteen, nyt kiinnitetään entistä enemmän huomiota niiden ruokintaan, kasvuoloihin sekä mahdollisuuteen käyttäytyä lajille ominaiseen tapaan.

Uudet hyvinvointimittarit on kehitetty Welfare Quality -hankkeen tulosten pohjalta. Hanke tarkasteli eläinten hyvinvointia EU:ssa kokonaisvaltaisesti.

Sikojen hyvinvointia parantavat toimet ovat lihaketjun vapaaehtoista ja ennaltaehkäisevää työtä, joka ei korvaa viranomaisvalvontaa tiloilla. Parannukset näkyvät entistä laadukkaampana raaka-aineena.

  • Tutustu aiheeseen tarkemmin (http://www.lisaalihasta.fi)

  • Lisää tietoa Welfare Quality -projektista