Lisää reseptisi

Sika säkissä!

Reseptiltä “Kinkkuinen salaatti ” puuttuu kuva. Kokeile reseptiä, ota valmiista annoksesta kuva ja lisää sivustolle!

kokeile reseptiä

RSS-syötteet

rss syötteet  Yhdistetty syöte
rss syötteet  Uusimmat reseptit
rss syötteet  Ammattilaisten vinkit

Kaikki materiaali on vapaasti käytettävissä ruoanlaiton ystävien kesken. Possupedia® on Satafoodin rekisteröimä tavaramerkki.

Possupedian aineisto on tuotettu maa- ja metsätalousministeriön tuella

30.06.2010 08:00

Kuljeta ja säilytä ruoka oikein!

Kesällä ruokaa kuljetettaessa ja säilytettäessä kannattaa olla erityisen huolellinen, jotta ikäviltä yllätyksiltä vältyttäisiin. Kesäkuumalla pöpöt lisääntyvät tuoreessa elintarvikkeessa helposti ja ruokamyrkytyksen riski on suurempi kuin talvipakkasilla.

  • Ota kaupassa kylmäsäilytystä vaativat tuotteet vasta viimeisinä.
  • Pakkaa kylmäsäilytystä vaativat elintarvikkeet kylmälaukkuun, jossa on muutama kylmävaraaja. Laita kylmälaukkuun vain kylmäsäilytettäviä elintarvikkeita, jotta niiden lämpötila ei nouse liikaa.
  • Muista, että myös vakuumipakatut ja marinoidut tuotteet pitää säilyttää kylmässä!
  • Ruokia ei ole hyvä kuljetella pitkiä matkoja kuumassa autossa. Kaupassa kannattaa käydä lähellä määränpäätä.
  • Tarkista, että jääkaappi on riittävän kylmällä, sillä sen lämpötila ei saa nousta yli +6 celsiusasteen. Liha säilytetään jääkaapin kylmimmässä osassa eli alhaalla, mieluiten noin +4 asteen lämpötilassa.
  • Vain avaamaton ja kylmässä pidetty tuote säilyy viimeiseen käyttöpäivään. Viimeisen käyttöajankohdan jälkeen ei tuotteita pidä käyttää.
  • Jauheliha on erityisen herkkä pilaantumaan. Pakkaamaton jauheliha pitäisi käyttää samana päivänä kun se on valmistettu. Suojakaasuun pakattu jauheliha säilyy viimeiseen käyttöpäivään saakka, mikäli pakkaus säilytetään jääkaapissa.

Lähteet: Eviran verkkosivut, HK Ruokatalon verkkosivut

Reseptivinkki: Italialaiset lihapullatikut