Lisää reseptisi

Sika säkissä!

Reseptiltä “Grillattu possunleike ja rosépippuri-tuorejuustokastike” puuttuu kuva. Kokeile reseptiä, ota valmiista annoksesta kuva ja lisää sivustolle!

kokeile reseptiä

RSS-syötteet

rss syötteet  Yhdistetty syöte
rss syötteet  Uusimmat reseptit
rss syötteet  Ammattilaisten vinkit

Kaikki materiaali on vapaasti käytettävissä ruoanlaiton ystävien kesken. Possupedia® on Satafoodin rekisteröimä tavaramerkki.

Possupedian aineisto on tuotettu maa- ja metsätalousministeriön tuella

17.06.2010 09:30

Grillin takana on mies

Nainen laittaa arkiruuan, mies astuu puikkoihin kun ollaan vapaalla ja ystävien seurassa. Tätä näkemystä tukevat niin Tilastokeskuksen aiemmat tutkimukset (Hyvinvointikatsaus 2/2005) kuin Taloustutkimuksen ja HK Ruokatalon vuoden takaiset tutkimukset (Suomi syö 2009, Grillaus Real 2009). Kesällä miehiä vetää ruuanlaiton pariin erityisesti grillaus.

Miehet rakastavat grillejään melkein kuin autojaan. Niiden yksityiskohdista keskustellaan ja ollaan ylpeitä. Kovimpia grillaajia ovat 35–54-vuotiaat miehet, ja useimmin grilli lämpenee lapsiperheessä. Grillin ääressä häärääkin tavallisesti perheellinen mies. Hifistely kuuluu asiaan: grillien ja erilaisten grillaustapojen vertailun lisäksi miehet kokeilevat mielellään uusia tuotteita ja kehittelevät omia bravuureitaan.

Sillä aikaa kun miehet puuhastelevat grillin parissa, naiset valmistelevat muita ruokia, kattavat pöytää ja siivoavat ruoanvalmistuksesta tulleen sotkun.

Grillin ja grilliruokien äärellä viihdytään yleensä iltaisin. Ruokaa laitetaan pitkän kaavan mukaan, ja itse syömisen ohella tärkeää on yhdessä ulkona oleminen. Grillaukseen kuuluvat oleellisesti loman tuntu ja kylmät juomat. Myös lasten annetaan usein kokeilla grillausta.

Grillissä kypsytellään tavallisesti kokolihaa, mutta grillimakkarasta ei hevin luovuta – itse asiassa makkaraa voi hyvin kutsua grilliruuan klassikoksi. Suomalainen grillaa nykyisin makkaran iltapalaksi tai välipalaksi, tai pistää sen käristymään grilliin pääruuaksi varatun lihan ja kasvisten viereen.

Muuten kesäisessä ruuanlaitossa käytetään paljon kasviksia, ja grilliherkun lisukkeeksi riittää perunan, pastan tai riisin sijasta entistä useammin pelkkä salaatti.

Resepti: Colamarinoidut possuvartaat