Lisää reseptisi

Sika säkissä!

Reseptiltä “Savukinkkutäytteiset ruisleivät ” puuttuu kuva. Kokeile reseptiä, ota valmiista annoksesta kuva ja lisää sivustolle!

kokeile reseptiä

RSS-syötteet

rss syötteet  Yhdistetty syöte
rss syötteet  Uusimmat reseptit
rss syötteet  Ammattilaisten vinkit

Kaikki materiaali on vapaasti käytettävissä ruoanlaiton ystävien kesken. Possupedia® on Satafoodin rekisteröimä tavaramerkki.

Possupedian aineisto on tuotettu maa- ja metsätalousministeriön tuella

07.05.2010 13:42

Possun määrä aterialla

Lihan määrä ruokailijaa kohden määräytyy sen mukaan, mitä sen kanssa tarjotaan. Lämpimälle pääruualle possua varataan kolme kertaa enemmän kuin noutopöydässä kylmänä tarjottavaa kokolihaleikettä.

Alkuruokana tarjottavaa porsaanlihaa varataan 40–60 grammaa jokaiselle herkkusuulle.

Pääruokana tarjottavaa lihaa hankitaan laskukaavalla 120–150 grammaa jokaista henkilöä kohden. Mikäli pääruuan lisäksi nautitaan monia eri ruokalajeja, pääruualle riittää noin 100 grammaa lihaa kullekin

Mikäli noutopöydässä on yli kolmea eri lajia lihaa tai kalaa, yhtä lajia, esimerkiksi kylmänä tarjottavaa kokolihaleikettä on hyvä laskea 30–50 grammaa ruokailijaa kohden. Jos possua tarjotaan yhtenä noutopöydän lämpimänä pääruokana, sitä varataan 80–100 grammaa kullekin ruokailijalle.

Luullista kyljystä, jossa on silavakerros, varataan jokaiselle ruokailijalle noin 180 grammaa. Tästä lihan määrä on noin 130–140 grammaa.

Keittoon, kastikkeisiin ja patoihin possua varataan noin 100 grammaa jokaiselle syöjälle.

Monissa joulupöydissä kinkku on ainut liharuoka, jota pääruuan aikana tarjotaan. Sitä varataan saman kaavan mukaan kuin muutakin pääruokana tarjottavaa lihaa, eli 120–150 grammaa jokaiselle ruokailijalle. Paistettaessa kinkusta häviää 15–20 prosenttia raakapainosta, mikä on hyvä huomioida kinkun kokoa mietittäessä. Paistolämpötila vaikuttaa hävikkiin: miedolla lämmöllä kypsennetystä kinkusta painoa häviää vähemmän kuin kuumassa uunissa paistetusta.

Resepti: Grillattua possua hunaja-soijakastikkeella ravintola Farangin tyyliin