Lisää reseptisi

Sika säkissä!

Reseptiltä “Hapanimelä possupata” puuttuu kuva. Kokeile reseptiä, ota valmiista annoksesta kuva ja lisää sivustolle!

kokeile reseptiä

RSS-syötteet

rss syötteet  Yhdistetty syöte
rss syötteet  Uusimmat reseptit
rss syötteet  Ammattilaisten vinkit

Kaikki materiaali on vapaasti käytettävissä ruoanlaiton ystävien kesken. Possupedia® on Satafoodin rekisteröimä tavaramerkki.

Possupedian aineisto on tuotettu maa- ja metsätalousministeriön tuella

14.12.2009 10:14

Koti kuntoon jouluksi!

Joulu on jo aivan oven takana, joten nyt on aika pistää paikat kuntoon ja valmistaa koti juhlaa varten.

Vaikka siivous mielletään usein tylsäksi hommaksi, voi siitä tehdä astetta mukavampaa esimerkiksi siivoamalla koko perheen voimin yhdessä tai reippaan musiikin tahdissa. Siivousstressiä voi välttää ottamalla yhden kohteen, esimerkiksi huoneen kerrallaan käsittelyyn ja edetä näin pikku hiljaa, kunnes koko koti on sopivan siisti.

Kotitöiden parissa touhuaminen tekee nälkäiseksi. Possu-nuudelivokki valmistuu käden käänteessä ja siitä tykkää koko perhe.

Vinkkejä keittiön joulusiivoukseen

  • Tiskialtaan ja -pöydän saa kiiltäviksi pyykinpesupulverin ja kostutetun tiskiharjan avulla. Muista huuhdella ja pyyhkiä pinnat kunnolla.
  • Hanat saa kirkkaiksi kivennäisveteen kastetulla mikrokuitutiskiliinalla.
  • Pyykinpesuaineesta on verraton apu myös teräsaterimien puhdistukseen: aterimet kiehautetaan 15 minuutin ajan vedessä, johon on lisätty pesupulveria. Sopiva suhde on 1 dl pesuainetta litraan vettä.
  • Myös jääkaappi on hyvä siivota ennen sen täyttymistä jouluruuista. Käy ensin läpi kaikki tuotteet ja tarkista niiden päiväykset. Irrota hyllyt ja vihanneslokerot ja pese ne lämpimällä vedellä sekä astianpesuaineella. Huuhtele ja kuivaa ne ennen laittamista takaisin. Muista pyyhkiä myös tiivisteet sekä imuroida kaapin takaa. Tunkkaisen hajun saa poistettua pyyhkimällä jääkaapin rievulla, joka on kastettu etikka-vesiliuokseen.
  • Lieden levyt kannattaa harjata puhtaaksi liesiharjalla. Emaliosien puhdistukseen paras väline on hankaussieni. Pesuaineeksi sopii astianpesuaine. Muistathan, että liesi pysyy parhaiten puhtaana kun muistaa pyyhkiä sen jokaisen käyttökerran jälkeen!
  • Lähteet: Marttaliitto, Martan Joulukirja

    Resepti: Possu-nuudeliwokki

    Ammattilaisten vinkit: Hetkessä herkullista ruokaa