Lisää reseptisi

Sika säkissä!

Reseptiltä “Kinkku-sienimunakas” puuttuu kuva. Kokeile reseptiä, ota valmiista annoksesta kuva ja lisää sivustolle!

kokeile reseptiä

RSS-syötteet

rss syötteet  Yhdistetty syöte
rss syötteet  Uusimmat reseptit
rss syötteet  Ammattilaisten vinkit

Kaikki materiaali on vapaasti käytettävissä ruoanlaiton ystävien kesken. Possupedia® on Satafoodin rekisteröimä tavaramerkki.

Possupedian aineisto on tuotettu maa- ja metsätalousministeriön tuella

20.11.2009 15:21

Positiivista possuilua

Lähtölaskenta joulunviettoon alkaa rennosti pikkujouluista, joissa on lupa unohtaa pimeä syksy ja maalliset murheet.

Sikailu on out, mutta pukki, puuro ja possu sitäkin enemmän in: kaikki kolme kuuluvat kiinteästi suomalaisiin peruspikkujouluihin.

Ota juhlien teemaksi positiivinen possuilu: ”Porsaita äidin oomme kaikki…”

Koristele pöytä possuservietein ja possukoristein – joulun aikaan teeman mukaista materiaalia löytyy helposti.

Virkkaa vieraille vaaleanpunaisesta langasta söpö saparo tai askartele possunenä. Netistä löytyy ohjeita myös lautasliinan taitteluun. Tästä saat aikaan vaikka kilpailun: kuka oppii nopeimmin taittelemaan omasta lautasliinastaan tunnistettavan possuhahmon?

Katso tästä juomavinkkejä: Mitä juomaa possuruualle

Ruotsalaista perua

Pikkujoululla on juuret adventin vietossa. Näistä hilpeistä kekkereistä saamme osaltaan kiittää myös rakkaita länsinaapureitamme. Ruotsissa oli nimittäin tapana, että itse pantua jouluolutta sai ruveta maistelemaan Tuomaan päivänä, eli 21. joulukuuta. Tuomaan päivän iltaa alettiin kutsua pikkujouluksi.

Suomeen pikkujouluperinnettä rantauttivat opiskelijat – kuinkas muuten. Ylioppilaskuntien syyskauden viimeisistä iltamista muotoutui vähitellen pikkujoulu.

Nykyisillä pikkujoulujen vietolla ei enää ole paljoakaan tekemistä adventin kanssa, mutta olutta ja jouluherkkuja niissä vieläkin mielellään maistellaan. Jos joulu on perheen yhteinen juhla, pikkujoulu yhdistää työ- ja harrastusporukoita, opiskelukavereita sekä muita iloisia ystäväjoukkoja aina päiväkotiryhmistä alkaen.

Reseptivinkki: Kinkkupiirakka uudella tavalla