Lisää reseptisi

Sika säkissä!

Reseptiltä “Yrtti-leipäkuorrutus joulukinkulle” puuttuu kuva. Kokeile reseptiä, ota valmiista annoksesta kuva ja lisää sivustolle!

kokeile reseptiä

RSS-syötteet

rss syötteet  Yhdistetty syöte
rss syötteet  Uusimmat reseptit
rss syötteet  Ammattilaisten vinkit

Kaikki materiaali on vapaasti käytettävissä ruoanlaiton ystävien kesken. Possupedia® on Satafoodin rekisteröimä tavaramerkki.

Possupedian aineisto on tuotettu maa- ja metsätalousministeriön tuella

Perinteinen voileipäkakku

Raaka-aineet

1 vuokaleipä
1,5–2 dl mietoa lihalientä
1 annos valitsemaasi tahnaa
200 g maustettua tuorejuustoa
rouhittuja pähkinöitä, hiukan majoneesia
lihaleikkeleitä maun mukaan
silputtua ruohosipulia

Maksapasteijatahna:
400 g maustettua tai maustamatonta maksapasteijaa
1 dl vihreitä oliiveja tai hillosipuleita
½ dl hienonnettua ruohosipulia
mustapippuria

Kinkkutahna:
150 g savukinkkua
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
150 g pehmeää vuohenjuustoa
200 g maustettua tuorejuustoa
mustapippuria
0-30 min
Ehdota kuvaa
juhannuspääruokavoileipämakkarakinkkuperinteinenkotimainenkevyt

Valmistusohje

Huom! Jos valmistat kerralla kaksi voileipäkakkua, sinun kannattaa hankkia yksi vaalea ja yksi tumma vuokaleipä. Näin saat samalla vaivalla kaksi raidallista voileipäkakkua.

Valmistus

Maksapasteijatahna: silppua oliivit tai hillosipulit. Notkista maksapasteija kulhossa ja sekoita joukkoon mausteet.

Kinkkutahna: voit valmistaa tahnan monitoimikoneessa. Pane koneen kulhoon hiukan paloiteltu kinkku ja aurinkokuivatut tomaatit. Käytä konetta sykäyksittäin, kunnes kinkku on karkeaa silppua.

Lisää tuorejuustot ja käytä konetta, kunnes seos on tasaista, mutta kinkku vielä kuutioina. Mausta mustapippurilla. Voit myös silputa kinkun ja tomaatit veitsellä ja sekoittaa joukkoon.

Kakun kokoaminen

Leikkaa tukevalla sahalaitaisella veitsellä ohut viipale leivän pohjasta. Leikkaa leipä sitten mahdollisimman tasaisiksi noin sentin paksuisiksi viipaleiksi pituussuunnassa.

Kostuta alimmainen leipäviipale sivelemällä sille pullasudilla kylmää lihalientä. Levitä kostutetulle leivälle reilu kerros haluamaasi täytettä.

Paina päälle toinen leipäviipale ja kostuta lihaliemellä. Jos valmistit kahta täytettä, levitä tähän väliin toista makua. Jatka samaan tapaan ja jätä päällimmäinen leipäviipale paljaaksi.

Kiedo kakku tiiviisti kostutettuun voi- tai leivinpaperiin ja pane jääkaappiin. Voit panna kakun päälle kevyen painon.

Tasoita kakun reunoja tarvittaessa sahalaitaisella veitsellä. Notkista kuorrutukseen tulevaa tuorejuustoa tarvittaessa hiukan majoneesilla ja rikasta pähkinärouheella.

Sivele kuorrutus kakun pintaan. Asettele pinnalle leikkeleistä kiedottuja ruusukkeita tai rullia. Voit antaa kakulle vielä väriä persiljatupsuilla ja halkaistuilla minitomaateilla.

Tulosta Lähetä Facebook Twitter