Lisää reseptisi

Sika säkissä!

Reseptiltä “Possucurry” puuttuu kuva. Kokeile reseptiä, ota valmiista annoksesta kuva ja lisää sivustolle!

kokeile reseptiä

RSS-syötteet

rss syötteet  Yhdistetty syöte
rss syötteet  Uusimmat reseptit
rss syötteet  Ammattilaisten vinkit

Kaikki materiaali on vapaasti käytettävissä ruoanlaiton ystävien kesken. Possupedia® on Satafoodin rekisteröimä tavaramerkki.

Possupedian aineisto on tuotettu maa- ja metsätalousministeriön tuella

Mehevä lihamureke

Raaka-aineet

400 g sika-nauta-jauhelihaa
2 viipaletta kuivahtanutta leipää
1 kevätsipuli
1 dl kermaa
2 kananmunaa

mausteeksi:
1 tl suolaa
1/2 tl maustepippuria
mustapippuria pippuria

sekaan mauksi ja kevennykseksi:
1 raastettu porkkana
100 g (kourallinen) sieniä, esim. suppilovahveroita

kuorrutukseksi
1 pkt pekonia
60-120 min
Ehdota kuvaa
pääruokapekonijauhelihauunissaperinteinenkotimainen

Valmistusohje

Pilko kevätsipuli, leipäsiivut ja sienet pieniksi paloiksi. Raasta porkkana. Sekoita kaikki ainekset pekonia lukuunottamatta keskenään, ja anna mureketaikinan turvota noin puoli tuntia. Tee taikinasta pitkänmallinen pötkö, aseta uunivuokaan. Peitä mureke pekoninviipaleilla, jotka pitävät sen paistaessa mehevänä. Paista uunissa kovassa lämmössä (15 min/ 225 astetta), sitten 45 minuuttia 150 asteessa.

Nauti perunamuusin ja esimerkiksi porkkanaraasteen kera.

Tulosta Lähetä Facebook Twitter