Lisää reseptisi

Sika säkissä!

Reseptiltä “Possustroganov kevyesti” puuttuu kuva. Kokeile reseptiä, ota valmiista annoksesta kuva ja lisää sivustolle!

kokeile reseptiä

RSS-syötteet

rss syötteet  Yhdistetty syöte
rss syötteet  Uusimmat reseptit
rss syötteet  Ammattilaisten vinkit

Kaikki materiaali on vapaasti käytettävissä ruoanlaiton ystävien kesken. Possupedia® on Satafoodin rekisteröimä tavaramerkki.

Possupedian aineisto on tuotettu maa- ja metsätalousministeriön tuella

Kaksoismarinoitua possunfileetä

Raaka-aineet

1 (noin 1 kg) porsaan ulkofileetä

1.marinadi
1/2 dl soijaa
1/2 dl öljyä
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria

Ruskistamiseen
1 rkl voita ja öljyä

2. marinadi
1/2 dl punaviinietikkaa
1/2 dl vettä
1 dl rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä murskattuna

Pinnalle
1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. minttua ja persiljaa
2–3 rkl oliiviöljyä
1 punasipuli
2 rkl kapriksia
30-60 min
Ehdota kuvaa
pääruokapihvimarinoituuunissaajan kanssajuhlaan

Valmistusohje

Sekoita ykkösmarinadin ainekset keskenään ja nosta filee marinoitumaan yön yli. Kääntele fileetä muutaman kerran maustumisen aikana.

Nosta filee noin tuntia ennen kypsentämistä huoneenlämpöön. Kuivaa lihan pinta talouspaperilla. Ruskista fileen pinta kauttaaltaan voi-öljyseoksessa. Nosta liha uunivuokaan ja aseta paistomittari fileen keskelle. Kypsennä 125-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila näyttää 70 astetta. Nosta filee uunista, kääri se folioon ja anna vetäytyä hetken aikaa.

Sekoita toisen marinadin ainekset. Viipaloi liha tarjoiluastiaan ja kaada päälle marinadi. Peitä astia kelmulla, nosta kylmään ja anna marinoitua vähintään muutama tunti viileässä.

Ripottele pinnalle hienonnetuista yrteistä valmistettua yrttiöljyä, hienonnettua punasipulia sekä kapriksia. Tarjoa viileänä esimerkiksi brunssipöydässä.

Tulosta Lähetä Facebook Twitter