Lisää reseptisi

Sika säkissä!

Reseptiltä “Kinkkuaamiainen” puuttuu kuva. Kokeile reseptiä, ota valmiista annoksesta kuva ja lisää sivustolle!

kokeile reseptiä

RSS-syötteet

rss syötteet  Yhdistetty syöte
rss syötteet  Uusimmat reseptit
rss syötteet  Ammattilaisten vinkit

Kaikki materiaali on vapaasti käytettävissä ruoanlaiton ystävien kesken. Possupedia® on Satafoodin rekisteröimä tavaramerkki.

Possupedian aineisto on tuotettu maa- ja metsätalousministeriön tuella

Italialaiset lihapullatikut

Raaka-aineet

400 g sika-nautajauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl kapriksia
1 pss (100 g) hienoa pastajuustoraastetta
ripaus rouhittua mustapippuria
1 rkl provencale-yrttiseosta

Lisäksi
2 pss(125 g) minimozzarellaa
tuoreita mansikoita tai kirsikkatomaatteja
basilikanlehtiä
0-30 min
Ehdota kuvaa
pääruokavarrasjauhelihauunissamausteinennopeaarkeen

Valmistusohje

Valmista ensin lihapullat: kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipulia öljyssä pannulla hetken aikaa ja anna jäähtyä. Hienonna kaprikset. Lisää jauhelihan joukkoon kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi murekeseokseksi. Muotoile massasta kostutetuilla käsillä 30 tasakokoista lihapullaa.

Kypsennä pyöryköitä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna lihapullien hieman jäähtyä.

Valuta mozzarellat nesteestä. Voit puolittaa osan palloista, jotta niistä riittää 30 tikkuun. Pistele jokaiseen cocktailtikkuun yksi mozzarellapallo, mansikka tai kirsikkatomaatti, basilikanlehti ja lihapulla.

Nosta tikut vadille tarjolle. Vartaat sopivat mainiosti myös kesäpiknikille!

Vinkki: Mausteet avaavat makujen maailman. Luova kokki synnyttää uudenlaisen makumaailman maustamalla tutut lihapullat kreikkalaiseen tapaan mintulla, intialaiseen tyyliin juustokuminalla tai afrikkalaisittain tulisella harissalla tai piripirillä.

Tulosta Lähetä Facebook Twitter