Lisää reseptisi

Sika säkissä!

Reseptiltä “Kinkkuinen salaatti ” puuttuu kuva. Kokeile reseptiä, ota valmiista annoksesta kuva ja lisää sivustolle!

kokeile reseptiä

RSS-syötteet

rss syötteet  Yhdistetty syöte
rss syötteet  Uusimmat reseptit
rss syötteet  Ammattilaisten vinkit

Kaikki materiaali on vapaasti käytettävissä ruoanlaiton ystävien kesken. Possupedia® on Satafoodin rekisteröimä tavaramerkki.

Possupedian aineisto on tuotettu maa- ja metsätalousministeriön tuella

Possu pala palalta

Ulkofilee

ulkofilee

Murea possun ulkofilee onnistuu aina – kunhan ei kypsennä sitä liian kypsäksi. Ulkofilee pääsee oikeuksiinsa, kun se paistetaan kokonaisena uunissa tai leikkeinä, paloina tai pihveinä pannulla. Kokonaisen ulkofileen tai ulkofileepihvit voi täyttää oman maun ja mielikuvituksen mukaan. Ohuet ulkofileeleikkeet hellivät makuhermoja myös täytettyinä rullina.

Ulkofilee on vähärasvaista (rasvaa noin 4,5 prosenttia), mehevää ja monikäyttöistä lihaa. Rasvaa siinä on käytännössä ainoastaan 3−4 mm:n paksuisessa, näkyvässä rasvakerroksessa, jonka voi poistaa helposti fileen pinnalta (kts. Syyt sanelevat suunnan lihan paloittelussa).

Ulkofileepalat mureutuvat entisestään, kun niitä nuijii ennen paistamista ohuemmiksi – pihvinuijan puutteessa vaikkapa kaulimella. Nyrkkisääntönä voisi sanoa, että 1,5–2 cm:ä ohuemmat ulkofileepihvit voi kypsentää pannulla keskilämmöllä noin 6−8 minuuttia. Tätä paksummat ulkofileepalat kannattaa ruskistaa ensin pannulla ja jatkaa kypsentämistä uunissa.

Kokonaisen ulkofileen voi pätkiä keskeltä poikki ja molemmat palat vielä pitkittäin. Tämän jälkeen palat mahtuvat paistinpannulle ruskistettaviksi ennen uunissa kypsentämistä. Haluttu sisälämpötila on + 75 astetta myös ulkofileen kohdalla. Ulkofilee kannattaa vielä kääräistä kypsennyksen jälkeen folioon vetäytymään noin vartiksi, minkä jälkeen se on levännyt sopivasti leikattavaksi.

Ulkofileetä voi kaikin mokomin myös suikaloida tai kuutioida. Tosin kannattaa ensin pohtia, kannattaako possun arvokkaimpia osia uhrata kastikkeisiin, jos niihin käyvät myös edullisemmat possun osat.

Reseptit: