Lisää reseptisi

Sika säkissä!

Reseptiltä “Täytetty porsaan sisäfilee” puuttuu kuva. Kokeile reseptiä, ota valmiista annoksesta kuva ja lisää sivustolle!

kokeile reseptiä

RSS-syötteet

rss syötteet  Yhdistetty syöte
rss syötteet  Uusimmat reseptit
rss syötteet  Ammattilaisten vinkit

Kaikki materiaali on vapaasti käytettävissä ruoanlaiton ystävien kesken. Possupedia® on Satafoodin rekisteröimä tavaramerkki.

Possupedian aineisto on tuotettu maa- ja metsätalousministeriön tuella

Possu pala palalta

Paistit

paistit

Ulko-, kulma-, sisä- ja paahtopaistista koostuva kinkku ei juuri esittelyjä kaipaa. Kinkku kruunaa joulupöydän vuodesta toiseen ja saa hiipimään jääkaapille yöpalalle aina uuteen vuoteen saakka.

Kinkku on pitkää kypsennystä vaativa possun osa, mikäli se paistetaan suikaleena tai sitä suurempina paloina. Kinkkua käytetään myös raaka-aineena jauhelihalle – kiireisen kokin kaverille. Monikäyttöistä kinkkua tavataan yleisesti myös erilaisissa lihalajitelmissa, joita käytetään muun muassa karjalanpaistin valmistuksessa.

Kinkkua ei suinkaan suositella laittamaan uuniin suoraan pakkasesta, vaan sen sisälämpötilan tulisi olla noin + 10 astetta uuniin laitettaessa. Kinkku paistuu mehevimmäksi, kun sen malttaa kypsentää matalassa lämmössä usean tunnin ajan – vaikka koko yön. Kypsymisaika on + 125 asteen lämmössä noin 1 tunti/kg. Tällöin kinkku paistuu niin mureaksi, ettei sen leikkaamissuunnallakaan ole suurta merkitystä.

Kinkku on melko vähärasvainen possun osa, sillä siinä on rasvaa vain noin 4 prosenttia. Rasva on kinkussa ympäröivän nahan alla sekä ulko-, kulma-, sisä- ja paahtopaistin väleissä. Kinkku on kuivakkaa syötävää, mikäli se paistetaan ilman pinnassa olevaa rasvakerrosta. Siksi nahka kannattaa rapsia halutessa kinkun reunasta pois vasta lautasella.

Kinkku voidaan leikata ulko-, kulma-, sisä- ja paahtopaisteiksi, jotka kypsennetään kokonaisina uunipaisteina tai keittämällä. Paistit sopivat myös leikkeiksi ja suikalelihaksi ja maistuvat erinomaisilta myös täytettyinä kääryleinä. Paistit ovat vaaleaa, mureaa ja vähärasvaista lihaa.

Resepti: Joulukinkku