Lisää reseptisi

Sika säkissä!

Reseptiltä “Possua kiinalaisittain” puuttuu kuva. Kokeile reseptiä, ota valmiista annoksesta kuva ja lisää sivustolle!

kokeile reseptiä

RSS-syötteet

rss syötteet  Yhdistetty syöte
rss syötteet  Uusimmat reseptit
rss syötteet  Ammattilaisten vinkit

Kaikki materiaali on vapaasti käytettävissä ruoanlaiton ystävien kesken. Possupedia® on Satafoodin rekisteröimä tavaramerkki.

Possupedian aineisto on tuotettu maa- ja metsätalousministeriön tuella

Artikkelit ja vinkit

Pata porisemaan!

Hitaasti liedellä tai uunissa hautunut pata lämmittää syyspäivänä. Pataruuat eivät ole kiireisen herkkua, sillä hauduttaminen vie vähintään tunnin. Kannattaakin valmistaa pataa kerralla suuremp...

12.10.2010

Lukijoiden kesäiset grillivinkit

Kun grillaat kanaa tai erityisesti kalaa, kannattaa asettaa grillattava pala folion päälle grilliin. Näin vältyt grillin puhdistamiselta, kaikki rasva ja muu jää folioon. Kala ei...

06.10.2010

Terveellisesti värejä

Sadonkorjuuaikaan ruokalautanen väritetään kirjavaksi kuin Chagallin maalaus tai isoäidin tilkkutäkki. Liha- ja kalaruokia täydennetään suurella määrällä kasviksia – ja värillä...

20.09.2010

Leikkeiden ABC

1980-luvun trendiruokina tunnetut, rapeaksi paistetut leikkeet maistuvat jälleen viikonlopun juhlahetkinä. Lisukkeita ja kastikkeita vaihtelemalla perusohjeesta saa loihdittua erilaisia makunautintoja. Leivitys pitää pihvit ihanan m...

19.08.2010

Sikojen hyvinvointiin tartutaan aiempaa laajemmin

Terveet ja hyvinvoivat siat ovat perusedellytys lihaketjun toiminnalle. Siksi Suomen Lihateollisuusyhdistyksen jäsenyritykset ottavat yhdessä sopimustuottajiensa kanssa käyttöön niin sanotut sikojen hyvinvointimittarit vuoden 20...

19.08.2010

Kuljeta ja säilytä ruoka oikein!

Kesällä ruokaa kuljetettaessa ja säilytettäessä kannattaa olla erityisen huolellinen, jotta ikäviltä yllätyksiltä vältyttäisiin. Kesäkuumalla pöpöt lisääntyvät tuoreess...

30.06.2010

Grillin takana on mies

Nainen laittaa arkiruuan, mies astuu puikkoihin kun ollaan vapaalla ja ystävien seurassa. Tätä näkemystä tukevat niin Tilastokeskuksen aiemmat tutkimukset (Hyvinvointikatsaus 2/2005) kuin Taloustutkimuksen ja HK Ruokatalon vuode...

17.06.2010

Grillaa possu meheväksi

Melkein mikä tahansa possun osa sopii grillattavaksi. Useimmin grilliin kuitenkin laitetaan possun niskaa, kylkeä ja fileetä. Myös paistista mureutetut pihvit maistuvat mehukkailta. Maltti on valttiaGrillaamisessa ruuan valmistuksel...

31.05.2010

Tulossa kuuma grillikesä!

Pidä grilli kunnossa, niin pidennät sen ikää ja torjut tapaturmia ja rasvapaloja. Ruokakin kypsyy tasaisemmin. Säännöllistä puhdistusta kaipaavat niin grilliritilät ja -parilat kuin kaasugrillien polttimot j...

18.05.2010

Possun määrä aterialla

Lihan määrä ruokailijaa kohden määräytyy sen mukaan, mitä sen kanssa tarjotaan. Lämpimälle pääruualle possua varataan kolme kertaa enemmän kuin noutopöydässä kylmänä ta...

07.05.2010

Rennosti brunssilla

Kiireetön päivä alkaa brunssilla. Aamulla ehtii hyvin lekotella lakanoiden välissä ja kiriä kiinni univelkaa, sillä brunssi aloitetaan yleensä vasta puolilta päivin, ja sen äärellä viihdyt&au...

21.04.2010

Joulukinkku taipuu moneksi

Tulitko arvioineesi joulukinkun määrän yläkanttiin? Eikö kinkkusiivu sinapilla siveltynä maistu enää yhtä hyvältä kolmen herkuttelupäivän jälkeen? Älä heitä hyvä...

28.12.2009

Joulupöydän kunkku perinteisin ja uusin tuulin

Mitä olisi joulu ilman kinkkua? Paistamisen aikana uunista leviävä herkullinen tuoksu tuo joulun kotiin varmasti. Moni perhe noudattaa perinnettä, jossa leipäpaloja kastetaan paistoliemeen, kun kinkku on kypsynyt. Joulukinkkuja...

21.12.2009

Koti kuntoon jouluksi!

Joulu on jo aivan oven takana, joten nyt on aika pistää paikat kuntoon ja valmistaa koti juhlaa varten. Vaikka siivous mielletään usein tylsäksi hommaksi, voi siitä tehdä astetta mukavampaa esimerkiksi siivoamalla ko...

14.12.2009

Joululahjavalvojaiset porukalla

Kutsu perhe ja ystävät koolle ja järjestä joululahjavalvojaiset! Talkooporukalla syntyvät persoonalliset joululahjat, -koristeet, -kortit ja -ruuat. Jokaiselle riittää omien kykyjen ja innostuksen mukaista puuhaa. V...

07.12.2009

Possu on perinneruokaa parhaimmillaan

Porsas on yksi yleisimmistä raaka-aineista perinneruuissamme. Possu mahtuu myös pihin perinnekokin ostoslistaan, niin edullista se on! Suomessa porsaiden kasvattaminen juontaa juurensa aina ammoiseen rautakauteen saakka. Tuore liha oli viel&a...

30.11.2009

Positiivista possuilua

Lähtölaskenta joulunviettoon alkaa rennosti pikkujouluista, joissa on lupa unohtaa pimeä syksy ja maalliset murheet. Sikailu on out, mutta pukki, puuro ja possu sitäkin enemmän in: kaikki kolme kuuluvat kiinteästi suomala...

20.11.2009

Kunnon ruualla tehot irti treeneistä

Hyvä kunto koostuu kolmesta osa-alueesta: liikkumisesta, levosta ja ravinnosta. Oikeanlaiset eväät auttavat jaksamaan treeneissä ja tehostavat palautumista. Oikein syöminen ei kuitenkaan ole mitään korkeampaa tiedett&a...

16.11.2009

Punaisia poskia ja reipasta ruokahalua

Marraskuun pimeyden ei kannata antaa viedä mieltä maahan, sillä erinomainen piriste syksyn harmauteen on reippailu ulkoilmassa. Vaikka ladulle ei vielä pääse eikä järveen enää uskalla, ei kannata antaa ...

09.11.2009

Ihana isä!

Isänpäivän kunniaksi vedetään lippu salkoon ja pistetään pihviä pöytään! Tarjoile isälle lahjaksi hyvää ruokaa ja vapaata aikaa. Luovuta päivänsankarille suosiolla koko p&a...

01.11.2009